Studioroosmarijn

Studioroosmarijn
Diana Roos

maandag 9 mei 2011

Warm chocolade taartje


Voor 10 personen

170 gram roomboter plus extra om te smeren
2 el cacaopoeder
340 gr donkere chocolade
6 grote eieren
105 gram suiker
4½ el amandelpoeder
poedersuiker

*Verwarm de oven op 220 graden. Beboter 10 vormpjes. Strooi het cacaopoeder in de vormpjes.
*Smelt de boter met de chocolade in een kom boven een pan met water op laag vuur.
*Klop de eieren met de suiker goed stevig tot het volume ongeveer is verviervoudigd. De massa is dan stevig en zeer luchtig. Laat het chocolademengsel een beetje afkoelen en doe het bij het eimengsel. Spatel voorzichtig door elkaar en voeg de eetlepels amandelpoeder toe.
*Lepel het beslag in de bakjes en doe ze 15 minuten in de oven. Check goed of ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven en bestrooi met de taartjes met poedersuiker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten