De lunch waarmee ik mijn picknickmand vul varieert per keer.
Ik maak altijd gezonde gerechtjes van de restjes die ik in mijn koelkast heb
liggen. Denk aan een quinoasalade met feta, tomaat, komkommer, verse kruiden en
noten of volkorensandwiches met sla en zelfgemaakte tonijnsalade, Ook een
succes zijn gevulde wraps met ijsbergsla, roomkaas, gerookte kip en mango. Producten
die normaal buiten de koelkast goed houdbaar zijn , kun je veilig meenemen
zoals fruit, hartige quiche en zelfgemaakte cake. Verder vul ik altijd een fles
met ijsblokjes, citroen, munt en water. Door de ijsblokjes heb je dan lekker
fris water.
Tip 1.
Gebruik een gekoelde
picknickmand, koelbox of rugtas etc.
Tip 2.
Houd bij de voorbereiding van je picknick lunch
rekening met welke ingredienten je gebruikt. Gebruik geen rauwe ingredienten. Kies
producten die zo min mogelijk aan bedrerf onderhevig zijn. Je kunt bijvoorbeeld
beter tonijn uit blik gebruiken dan verse zalm.
Tip 3.
Als je toch vleeswaren, kaas of gare kip gebruikt laat
je gerechten dan zo lang mogelijk in de koelkast staan en neem ze gekoeld mee. Ongekoeld
zijn deze ingredienten niet langer dan 2
uur in de warmte goed te houden
Tip 4
Werk hygienisch. Was alle groenten goed voordat je ze
verpakt in schone bakjes, verpak alles zoveel mogelijk gescheiden van elkaar en
meng pas op de plaats van bestemming door elkaar.
Recept gevuld picknickbrood
1 courgette
1 aubergine
2 rode uien
olijfolie
2 rode geroosterde
paprika's
200 gram waterkers
150 gram geitenkaas
125 gram kerstomaatjes
4 eetlepels pesto
Snijd de corugette en aubergine in dunne plakken. Pel
en snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aubergine
en courgette hierin. Meng de waterkers met citroensap, knoflook, verse
basilicum en oregano, zout en peper, en olijfolie. Snijd de paprika's in
reepjes. Snijd de geitenkaas en tomaatjes in stukjes. Snijd nu het kapje van
het brood en hol hem uit, niet teveel want er moet ook wat brood in de bol blijven..
Besmeer de bodem en zijkant met pesto en leg er laagjes aubergine, geitenkaas,
paprika, uien, courgette, waterkers, tomaatjes en weer aubergine op. Bestrooi
de laagjes met wat peper. Maak de laagjes tot de brood flink gevuld is. Leg het
kapje er op en wikkel het brood stevig in plastic folie en laat deze 30 minuten
rusten in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten