Studioroosmarijn

Studioroosmarijn
Diana Roos

zaterdag 2 mei 2015

Naar Buiten

De zon schijnt, het is lente en we gaan massaal naar buiten. Lekker fietsen, wandelen, naar het strand, bos of de Veluwe. Als we maar kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Wat is er dan lekkerder om onderweg een kleedje uit te spreiden en neer te strijken om je meegebrachte lunch op te smullen. Om er niet onderweg achter te komen dat de servetten, glazen of kurketrekker zijn vergeten, is het handig om altijd een picknickset gereed te hebben staan. Zo vergeet je niets in en kun je altijd spontaan besluiten om in de natuur te lunchen.

De lunch waarmee ik mijn picknickmand vul varieert per keer. Ik maak altijd gezonde gerechtjes van de restjes die ik in mijn koelkast heb liggen. Denk aan een quinoasalade met feta, tomaat, komkommer, verse kruiden en noten of volkorensandwiches met sla en zelfgemaakte tonijnsalade, Ook een succes zijn gevulde wraps met ijsbergsla, roomkaas, gerookte kip en mango. Producten die normaal buiten de koelkast goed houdbaar zijn , kun je veilig meenemen zoals fruit, hartige quiche en zelfgemaakte cake. Verder vul ik altijd een fles met ijsblokjes, citroen, munt en water. Door de ijsblokjes heb je dan lekker fris water.

Tip 1.
Gebruik een gekoelde  picknickmand, koelbox of rugtas etc.

Tip 2.
Houd bij de voorbereiding van je picknick lunch rekening met welke ingredienten je gebruikt. Gebruik geen rauwe ingredienten. Kies producten die zo min mogelijk aan bedrerf onderhevig zijn. Je kunt bijvoorbeeld beter tonijn uit blik gebruiken dan verse zalm.

Tip 3.
Als je toch vleeswaren, kaas of gare kip gebruikt laat je gerechten dan zo lang mogelijk in de koelkast staan en neem ze gekoeld mee. Ongekoeld zijn  deze ingredienten niet langer dan 2 uur in de warmte goed te houden

Tip 4
Werk hygienisch. Was alle groenten goed voordat je ze verpakt in schone bakjes, verpak alles zoveel mogelijk gescheiden van elkaar en meng pas op de plaats van bestemming door elkaar.

Recept gevuld picknickbrood
1 courgette
1 aubergine
2 rode uien
olijfolie
2 rode geroosterde paprika's 
200 gram waterkers
150 gram geitenkaas
125 gram kerstomaatjes
4 eetlepels pesto

Snijd de corugette en aubergine in dunne plakken. Pel en snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aubergine en courgette hierin. Meng de waterkers met citroensap, knoflook, verse basilicum en oregano, zout en peper, en olijfolie. Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de geitenkaas en tomaatjes in stukjes. Snijd nu het kapje van het brood en hol hem uit, niet teveel want er moet ook wat brood in de bol blijven.. Besmeer de bodem en zijkant met pesto en leg er laagjes aubergine, geitenkaas, paprika, uien, courgette, waterkers, tomaatjes en weer aubergine op. Bestrooi de laagjes met wat peper. Maak de laagjes tot de brood flink gevuld is. Leg het kapje er op en wikkel het brood stevig in plastic folie en laat deze 30 minuten rusten in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten