Wat dat betreft is er niet veel veranderd. Ik organiseer nog steeds graag feestjes en cocktails vind ik zalig, maar ik kan nog steeds niet goed tegen drank. Het is dan ook een zege om lekkere cocktails te maken zonder alcohol. Voor mij een uitkomst. Bovendien kun je van alcoholvrije cocktails meer drinken en ook nog allemaal verschillende door elkaar, en daar kan ik dan weer heel erg van genieten.
De cocktail die ik vandaag beschrijf heeft voor mij zijn oorsprong in Spanje, ook al heel lang geleden. Crushed ijs, sterke espressokoffie en roomijs. De spanjaarden dronken het destijds de hele dag. Ik vind het een heerlijke basis voor een after dinner drankje. Ik geef er mijn eigen draai aan door onder andere zelfgemaakt ijs te gebruiken. In het recept kun je dit ook vervangen door vanilleroomijs. Als je wel zelfgemaakt ijs wilt gebruiken, maak dit dan de dag van te voren. Dan heb je in een handomdraai na je diner de cocktail bereidt. Wat wil je nog meer, heerlijk eten en afsluiten met zo’n lekker drankje. Een topavond! daar hoef ik geen zestien meer voor te zijn.
4 personen
Monin chcoladesiroop
4 bollen ijs*
4 kopjes sterke espresso
Crushed ijs om het glas verder op te vullen
Benodigheden: 4 cocktailglazen
Schenk onder in het glas een lekkere scheut van de chocolade siroop. Schep hier een flinke bol ijs op. Vul het glas op met het crushed ijs**. Schenk als laatste de hete sterke espresso erover heen. Serveer direct.
*Zelfgemaakt tonkabonen ijs
4 tonkabonen
150 gr suiker
300 ml room
300 ml melk
6 eidooiers
** Er zijn speciale crushmachientjes, maar je kunt bijvoorbeeld ook een theedoek en een hamer gebruiken om je ijs klein te krijgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten